• 0598-392311

Vitamine D

Enige tijd geleden is er door het Voedingscentrum een vernieuw wetenschappelijk gefundeerd advies uitgebracht over vitamine D toevoeging aan onze dagelijks voeding.

De huisartsen en apothekers van Hoogezand-Sappemeer willen dit advies graag onder uw aandacht brengen zodat u hier uw voordeel mee kunt doen. Zonlicht en goede voeding zijn belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen, maar toch kan het zijn dat je extra vitamine D nodig hebt.

Mensen die extra vitamine D nodig hebben zijn:

  • - Kinderen
  • - Ouderen

- Zwangere vrouwen

  • - Mensen met een getinte huid

- Maar ook mensen die onvoldoende zonlicht krijgen op hun huid ivm het dragen van een hoofddoek of sluier of werkzaam in zijn in een ploegendienst.

Dit advies is onderdeel van preventie van zwakke botten, ook wel botontkalking of osteoporose genoemd. Onder andere vrouwen van boven de 50 en mannen boven de 70 jaar lopen meer risico op minder sterke botten.

Behoord u tot een van bovenstaande groepen dan adviseren van u om vitamine D supplementen te gebruiken. Die kunt u zonder recept kopen bij drogist en apotheek in de vorm van druppels, capsules of pillen.

LET OP: Het is belangrijk te weten dat dit alleen een advies is, en dat u natuurlijk zelf vrij bent te beslissen wat u hiermee doet!

Copyright wassieevanlacum.nl - Alle rechten voorbehouden - Realisatie door OnlineBouwers